Wat kan jij doen?

Vind jij ook dat het stedelijk jongerenwerk in De Madser niet mag verdwijnen? Steun dan onze campagne door de petitie te tekenen. Deel onze oproep en volg ons op social media om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

 

Wat is er aan de hand?

Begin September werden jongeren, stagiaires en vrijwilligers van jongerencentrum De Madser overvallen door het nieuws dat de gemeente per 1 januari de subsidie voor het stedelijk jongerenwerk in Arnhem-Zuid stopzet. Met het stopzetten van de financiering voor het stedelijke jongerenwerk in de Madser zij verliezen hierdoor:

een veilige ontmoetingsplek

Een plek waar jongeren zich kunnen ontwikkelen en vermaken. Het is de plek waar jongeren vanuit Arnhem-Zuid samen kunnen komen.

 

 

Een schakel tussen hen en instanties

Voor velen biedt de Madser een plek waar zij zich gehoord en gezien voelen door stedelijk jongerenwerkers, welke hun belevingswereld ook daadwerkelijk begrijpen.

 

 

Een beroepsgerichte opleidingsplek voor zorg professionals

In al de jaren dat De Madser reeds actief is heeft zij zichzelf altijd ingezet om de leefbaarheid in Arnhem-Zuid te vergroten. Dit onder meer door tijd en kennis te investeren in het aanbieden van beroepspraktijkvorming (BPV) aan studenten die later ook in dit werkveld zouden willen werken. door het wegvallen van De Madser komen tevens al deze studenten per direct op straat te staan.

Nog steeds niet overtuigd?

Klik hieronder op de button en bekijk hieronder onze infographics en activiteiten.

Hotspot

Al jaren staat De Madser bekend als de Jongeren hot-spot van Arnhem-Zuid, Tijdens onze vrije inloopdagen laat zij telkens weer zien dat zij instaat is om Jongeren uit alle lagen van de bevolking te laten samenkomen.

Jongeren Participatie

De Madser staat altijd volledig achter al haar stagiaires, vrijwilligers en bezoekers. zij vindt dan ook dat iedereen een eigen initiatief moet kunnen aandragen en hiermee ook de dialoog moet kunnen aangaan. om zo te kijken wat eventueel mogelijk is.

Creatief

De Madser biedt jongeren de kans om hunzelf te ontplooien zij het op persoonlijk vlak dan wel op een artistieke wijze. Zij krijgen binnen De Madser alle kansen om te doen wat zij willen!

Een Eigen plek

Voor veel jongeren in Arnhem-Zuid is de Madser een gevestigd feit, een andere plek is voor hen geen waardig alternatief zij behoren tot de vaste doelgroep die hier hun sociale kring heeft opgebouwd en jarenlang al contact houdt met de medewerkers van De Madser.